SPOTLIGHT: Het ideale stalstrooisel  I  Publicatie: Augustus 2021

Een goede kwaliteit bodembedekker in de paardenstal neemt veel vocht en nare geurtjes op, maar is ook voor de gezondheid van het paard van groot belang. Ten Damme in Groenlo levert al tientallen jaren houtvezel voor in paardenstallen, en mag zich met recht de specialist op dit gebied noemen.

Houtvezel is de ideale bodembedekking in de paardenstal. Het is minder glad dan vlas of stro, de paarden eten het niet op, wat minder kans geeft op koliek of verstopping, en het is voordeliger in de kosten. De houtvezel van Ten Damme heeft daarnaast nog wat strepen voor: het is stofarm en heeft een hoog absorberend vermogen, en door de kwaliteitscontrole is een constant hoge kwaliteit gegarandeerd.

Stofarm en droog = gezond De houtvezel van Ten Damme wordt meerdere keren gezeefd in hun eigen hypermoderne persinstallatie. Het aanwezige stof – dat slecht is voor de luchtwegen van het paard – wordt zo afgezogen en in een speciale container afgevoerd. Voor paarden die al gevoelige luchtwegen hebben, is de Ten Damme houtvezel XL, met extra grote krullen, ideaal. De materialen worden droog afgehaald bij de houtverwerkende bedrijven. Hoe minder vocht er in de houtvezel zit, hoe minder kans er is op schimmels en bacteriën én hoe meer vocht het op kan nemen. Door het hoge absorptievermogen wordt de urine snel opgenomen, en wordt schadelijke ammoniakvorming tegengegaan.

Ideaal stalklimaat Houtvezel van hoge kwaliteit kan dus bijdragen aan een gezonder paard en een gezond stalklimaat. Het witte strooisel oogt altijd schoon en fris, en is gemakkelijk schoon te houden. Het dagelijks verwijderen van mest en natte plekken uit de stallen gaat met houtvezel aanzienlijk makkelijker en sneller. Het hoge absorptievermogen maakt het ook zuiniger in gebruik. De Ten Damme houtvezel bestaat ook altijd alleen uit pure, natuurlijke materialen, zonder kunstmatige toevoegingen.

Alle gewichten en hoeveelheden Omdat Ten Damme de productie van hun houtvezel volledig in eigen hand heeft, is het mogelijk om aan alle wensen te voldoen. Het standaard gewicht van een baal houtvezel is 20 of 22 kilo, maar naar wens kunnen ook zwaardere of minder zware pakken geleverd worden. Ook kunnen er verschillende soorten en kwaliteiten geleverd worden. Naast de ‘standaard’ houtvezel, levert Ten Damme ook de XL-houtvezel, met een extra groot strooivolume, dat weer een heerlijk zacht bed voor het paard geeft. De balen worden op de pallet geleverd met een waterdichte stretchhoes eromheen, en de losse balen zijn voorzien van de bekende Ten Damme opdruk met het paardenhoofd, maar kunnen ook blanco of met een eigen logo of bedrijfsnaam geleverd worden. Met de stretchhoezen om de balen houtvezel, kunnen deze ook probleemloos buiten gestald worden. Alle soorten bodembedekking kunnen bij Ten Damme in Groenlo worden afgehaald, maar worden ook al vanaf één pallet bij u thuisbezorgd. De vrachtauto’s zijn voorzien van een meeneemheftruck (kooiaap) zodat de pallets op iedere gewenste plek neergezet kan worden.

 

IN BEELD

INFO

Ten Damme houtvezel - fourage - biomassa

Ten Damme B.V.
Bolwerk 9
7141 JM Groenlo
Tel. +31 (0)543 – 56 95 72
Fax. +31 (0)543 – 56 95 69
E-mail:  verkoop@tendamme.nl

BEZOEK ONZE
BEDRIJVENGIDS

JOUW PRODUCT OF DIENST
HIER IN BEELD?

0