Over ons

Hippisch Netwerk Team: Wij werken samen aan dit kennis- en inspiratieplatform met vakkundige (hippische) ondernemers aan het woord. 

Heb je hippische (ondernemers) vragen? Vraag ons gerust! Naast onze vakkennis, hebben wij een groot netwerk binnen de hippische branche.

Wie zijn wij?  Hierbij een korte introductie:

Evelien van Norel

Evelien van Norel - Edivorm Reclame & Bedrijfskleding

‘Mijn passie voor paarden en ondernemen heb ik meegekregen van mijn ouders (die ruim 50 jaar hun paardenbedrijf hebben gerund). Zo ontwikkelde ik vanaf mijn tiener jaren tot het jaar 2016 alle publiciteitsuittingen voor dit hippische bedrijf en pakte ik de diverse andere taken op in dit familiebedrijf. Het blijft een schitterende uitdaging om met hippische ondernemers mee te denken in hun marketing- en promotieplannen. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring in het marketing- en promotievak. Naast mijn reclamebureau Edivorm, heb ik een showroom met een veelzijdige collectie teamfashion en bedrijfskleding. Daarnaast hebben wij een industriële borduurmachine waarmee we de kleding voorzien van logo’s. Zo kun je bij Edivorm terecht voor al jouw reclame uittingen, van grafische vormgeving, redactioneel werk, evenementen ondersteuning, promotiemateriaal tot en met relatiegeschenken en kleding met jouw logo. Daarnaast heb ik mijn KNHS ORUN-3 instructeursdiploma en heb ik de diverse paarden opgeleid van net zadelmak tot ZZ-Z niveau (mooie aanvullende praktijkervaring)’.

Ramona en Laros

Shira van der Woensel - Skyward Horse Logistics

‘In 2020 ben ik gestart met mijn bedrijf Skyward Horse Logistics en daarmee combineer ik mijn twee grote passies, vliegen en het werken met paarden. In het kort ben ik een “vliegende groom bij de paarden” zowel in als rondom het vliegtuig. 

Als animal attendant of flying horsegroom begeleid je de paarden tijdens hun vlucht en dat kan voor de paarden stressvol zijn. Zeker wanneer een paard nog niet bekend is met vliegen. Ik probeer altijd per situatie in te schatten wat een paard nodig heeft. Het belangrijkste van mijn werk is dat op moeilijke momenten de rust wordt behouden. Het werk dat ik doe is zwaar werk, waarbij er afwisselend hele lange dagen worden gemaakt. Daarbij is het van groot belang dat ik altijd het overzicht behoud. Hoe reageert een paard en wat is er nodig om de vlucht optimaal te laten verlopen.

Voor de toekomst hoop ik anderen te inspireren en begeleiden binnen mijn vakgebied. Bijvoorbeeld door middel van trainingen’. 

 

Evelien van Norel

Astrid Hoppenbrouwers - Horses in Hands, revalidatiecentrum

 ‘Op 1 december 2018 heb ik het revalidatiecentrum van Morgan Lashley overgenomen, nadat ik jarenlang als ZZP-er dressuurinstructie en gedragstherapie had gegeven.

Met name bij de oplossing van probleemgedrag bij paarden, kwam ik veel fysieke klachten tegen en onopgemerkte blessures. Van daaruit ontstond de fascinatie voor revalidatietraining. Horses in Hands werkt samen met dierenartsen, een chiropractor, osteopaat, hoefsmid, zadelpasser etc. om geblesseerde paarden weer functioneel te laten herstellen van een blessure’.

Ramona en Laros

Ramona Wouters - VIA more, Virtual Assistent

‘Mijn kwaliteiten als officemanager en commerciële achtergrond wou ik graag samen brengen, daarom ben ik gestart als virtueel assistent. Met mijn bedrijf VIA more ondersteun ik als (hippisch) virtueel assistent ondernemers op afstand. Ik neem graag het regel- en administratiewerk op mij en ik kan de (bedrijfs)social media kanalen beheren. Ook organische taken kan je aan mij overlaten, zo houden ondernemers meer tijd over voor hun core business in plaats met randzaken. Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring in de paardenwereld en door mij op de hippische ondernemer te richten, werk ik tussen de paarden en binnen een gebied waar ik als (VA) ervaring in heb‘.

Evelien van Norel

AMBASSADEUR: Bettine van Harselaar, Media Hatch

‘Na mijn studie Film- & Televisie- wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, rolde ik de paardenmedia in bij De Paardenkrant, en dat breidde zich steeds verder uit. Inmiddels heb ik al vele mooie opdrachten mogen vervullen, als hoofdredacteur van het blad ‘Dressuur’, journalist, live commentator bij onder andere Clipmyhorse, interviewer, presentatrice, videomaker, regisseur en scriptschrijver. En daarnaast ben ik me steeds meer gaan toeleggen op social media.

Met mijn bedrijf Media Hatch verzorg ik voor klanten in de paardensport redactionele content in de breedste zin van het woord. Naast dit werk ben ik Lichte Tour dressuurjury en rijd ik twee paarden’.

Evelien van Norel

AMBASSADEURS: Marcel en Tamara van Manen, MT Stables

In 2011 zijn Marcel en Tamara met hun bedrijf begonnen. De hoofdactiviteiten zijn het trainen van jonge paarden voor exterieurkeuringen en het uitbrengen van paarden in de sport. Daarnaast handelen ze in paarden en geven advies. In tien jaar tijd hebben Marcel en Tamara zelfstandig hun paardenbedrijf doorontwikkeld naar een professioneel hippisch bedrijf met enorm veel vakmanschap. Gezien de vele successen zijn ze in 2022 vanuit ca. 50 deelnemende hippische bedrijven uitgeroepen tot “hippisch ondernemer van het jaar”. Een schitterende prestatie!

“Mooi om de kennis te delen met andere paardenliefhebbers en elkaar te inspireren! Samen sterk in het hippisch netwerk”.

Samen sterk in het hippisch netwerk!

0