Over ons

Hippisch Netwerk Team: Wij werken samen aan dit kennis- en inspiratieplatform met vakkundige (hippische) ondernemers aan het woord. 

Heb je hippische (ondernemers) vragen? Vraag ons gerust! Naast onze vakkennis, hebben wij een groot netwerk binnen de hippische branche.

Wie zijn wij?  Hierbij een korte introductie:

Evelien van Norel

Evelien van Norel - Edivorm Reclame & Bedrijfskleding

‘Mijn passie voor paarden en ondernemen heb ik meegekregen van mijn ouders (die ruim 50 jaar hun paardenbedrijf hebben gerund). Zo ontwikkelde ik vanaf mijn tiener jaren tot het jaar 2016 alle publiciteitsuitingen voor dit hippische bedrijf en hielp ik met de andere taken in het bedrijf (trainen, invlechten, groomen, klantbegeleiding, administratie, organisatie shows etc).

Het blijft een schitterende uitdaging om met ondernemers mee te denken in hun marketing en PR plannen. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring in het marketingvak. Naast mijn reclamebureau Edivorm, heb ik een showroom met teamkleding en bedrijfskleding. Daarbij beschikken we over een industriële borduurmachine waarmee we textiel voorzien van logo’s. Zo kun je bij Edivorm terecht voor al jouw marketing en reclame; van marketingplan, logo ontwerp, redactioneel werk, evenementen ondersteuning, promotieprojecten tot en met relatiegeschenken en kleding met jouw logo.

Het blijft een mooie combinatie: educatie, communicatie en paarden. Vanuit die passie heb ik destijds mijn KNHS ORUN-3 instructeursdiploma behaald en verzorg ik ook instructie. Daarbij heb ik in 30 jaar tijd veel verschillende paarden opgeleid van net zadelmak tot subtop dressuurniveau.’

Ramona en Laros

Shira van der Woensel - Skyward Horse Logistics

‘In 2020 ben ik gestart met mijn bedrijf Skyward Horse Logistics en daarmee combineer ik mijn twee grote passies, vliegen en het werken met paarden. In het kort ben ik een “vliegende groom bij de paarden” zowel in als rondom het vliegtuig. 

Als animal attendant of flying horsegroom begeleid je de paarden tijdens hun vlucht en dat kan voor de paarden stressvol zijn. Zeker wanneer een paard nog niet bekend is met vliegen. Ik probeer altijd per situatie in te schatten wat een paard nodig heeft.

Het belangrijkste van mijn werk is dat op moeilijke momenten de rust wordt behouden. Het werk dat ik doe is zwaar werk, waarbij er afwisselend hele lange dagen worden gemaakt. Daarbij is het van groot belang dat ik altijd het overzicht behoud. Hoe reageert een paard en wat is er nodig om de vlucht optimaal te laten verlopen. Voor de toekomst hoop ik anderen te inspireren en begeleiden binnen mijn vakgebied. Bijvoorbeeld door middel van trainingen. 

Via dit hippische netwerk heb ik veel nieuwe contacten gelegd. Goed om kennis te delen en elkaar te inspireren! In 2023 hebben we met een superfijn team een schitterend evenement neergezet bij Stal Paardenvreugd in Eemnes. Blij dat ik mijn steentje daaraan bij mocht dragen.’

Ramona en Laros

Ramona Wouters - VIA more, Virtual Assistent

‘Mijn kwaliteiten als officemanager en commerciële achtergrond wou ik graag samen brengen, daarom ben ik gestart als virtueel assistent. Met mijn bedrijf VIA more ondersteun ik als (hippisch) virtueel assistent ondernemers op afstand. Ik neem graag het regel- en administratiewerk op mij en ik kan de (bedrijfs)social media kanalen beheren. Ook organische taken kan je aan mij overlaten, zo houden ondernemers meer tijd over voor hun core business in plaats met randzaken. Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring in de paardenwereld en door mij op de hippische ondernemer te richten, werk ik tussen de paarden en binnen een gebied waar ik als (VA) ervaring in heb‘.

Ramona en Laros

Renske Dost - KantoorAmazone

Als ondernemer en ruiter, begrijp ik als geen ander de uitdagingen waarmee hippische ondernemers, paardenprofessionals en paard gerelateerde dienstverleners te maken hebben. We kennen het allemaal: de passie voor paarden is grenzeloos, maar de administratieve rompslomp en zakelijke beslommeringen kunnen soms als een zware last op onze schouders drukken. Als Online Hippisch Business Manager bij KantoorAmazone, sta ik klaar om jouw administratieve en organisatorische taken over te nemen, zodat jij je volledig kunt richten op wat je het liefste doet: tijd doorbrengen met je geliefde paarden en je klanten. Onze samenwerking zal je meer rust en vrijheid geven in je bedrijf én in je leven. 
Mijn unieke mix van ervaring in de paardensport en zakelijke ondersteuning is wat mij onderscheidt. Als ervaren ZZP-freelance ruiter, instructrice, ruiter en reservist bij Defensie en management assistent bij overheidsinstellingen ben ik een flexibele professional.

Als KantoorAmazone voel ik me vereerd en trots om deel uit te maken van dit fantastische HNT team. Samen gaan we de wereld van de paardensport verder verkennen, ontdekken en verbinden.

KantoorAmazone; jouw personal assistent, rechterhand & sparringpartner in de hippische wereld. Meer tijd voor paarden, minder zorgen om zaken. Op afstand én persoonlijk. 

Evelien van Norel

Astrid Hoppenbrouwers - Horses in Hands, revalidatiecentrum

 ‘Op 1 december 2018 heb ik het revalidatiecentrum van Morgan Lashley overgenomen, nadat ik jarenlang als ZZP-er dressuurinstructie en gedragstherapie had gegeven.

Met name bij de oplossing van probleemgedrag bij paarden, kwam ik veel fysieke klachten tegen en onopgemerkte blessures. Van daaruit ontstond de fascinatie voor revalidatietraining. Horses in Hands werkt samen met dierenartsen, een chiropractor, osteopaat, hoefsmid, zadelpasser etc. om geblesseerde paarden weer functioneel te laten herstellen van een blessure’.

Evelien van Norel

AMBASSADEURS: Marcel en Tamara van Manen, MT Stables

In 2011 zijn Marcel en Tamara met hun bedrijf begonnen. De hoofdactiviteiten zijn het trainen van jonge paarden voor exterieurkeuringen en het uitbrengen van paarden in de sport. Daarnaast handelen ze in paarden en geven advies. In tien jaar tijd hebben Marcel en Tamara zelfstandig hun paardenbedrijf doorontwikkeld naar een professioneel hippisch bedrijf met enorm veel vakmanschap. Gezien de vele successen zijn ze in 2022 vanuit ca. 50 deelnemende hippische bedrijven uitgeroepen tot “hippisch ondernemer van het jaar”. Een schitterende prestatie!

“Mooi om de kennis te delen met andere paardenliefhebbers en elkaar te inspireren! Samen sterk in het hippisch netwerk”.

Samen sterk in het hippisch netwerk!

0