Over ons

Hippisch Netwerk Team: Wij werken samen aan dit kennis- en inspiratieplatform met veelzijdige hippische ondernemers aan het woord. Graag informeren wij paardenliefhebbers en andere belangstellenden over de ontwikkelingen in de verschillende branches van de hippische sector. Hier vind je vakkennis en tips van de verschillende vakmensen.

Heb je hippische vragen? Vraag ons gerust! Naast onze vakkennis, hebben wij een groot netwerk binnen de hippische branche.

Wie zijn wij?  Hierbij een korte introductie:

Evelien van Norel

Evelien van Norel - Edivorm Reclame, Media & Bedrijfskleding

'Met de roots vanuit een hippisch ondernemersgezin, denk ik graag met ondernemers mee omtrent communicatie en presentatie. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring in het marketing- en communicatievak. Naast mijn reclamebureau Edivorm, heb ik een showroom met bedrijfskleding en een industriële borduurmachine. Zo kun je bij mij terecht voor marketing en PR advies, grafische vormgeving, redactioneel werk, evenementen ondersteuning, promotiemateriaal tot en met kleding met jouw logo. Naast de diverse activiteiten heb ik mijn KNHS ORUN instructeursdiploma behaald en heb ik diverse paarden opgeleid tot ZZ-Z niveau'.

Ramona en Laros

Ramona Wouters - VIA more, Virtual Assistent

'Mijn kwaliteiten als officemanager en commerciële achtergrond wou ik graag samen brengen, daarom ben ik gestart als virtueel assistent. Met mijn bedrijf VIA more ondersteun ik als (hippisch) virtueel assistent ondernemers op afstand. Ik neem graag het regel- en administratiewerk op mij en ik kan de (bedrijfs)social media kanalen beheren. Ook organische taken kan je aan mij overlaten, zo houden ondernemers meer tijd over voor hun core business in plaats met randzaken. Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring in de paardenwereld en door mij op de hippische ondernemer te richten, werk ik tussen de paarden en binnen een gebied waar ik als (VA) ervaring in heb'.

Evelien van Norel

Astrid Hoppenbrouwers - Horses in Hands, revalidatiecentrum

 'Op 1 december 2018 heb ik het revalidatiecentrum van Morgan Lashley overgenomen, nadat ik jarenlang als ZZP-er dressuurinstructie en gedragstherapie had gegeven. Met name bij de oplossing van probleemgedrag bij paarden, kwam ik veel fysieke klachten tegen en onopgemerkte blessures. Van daaruit ontstond de fascinatie voor revalidatietraining. Horses in Hands werkt samen met dierenartsen, een chiropractor, osteopaat, hoefsmid, zadelpasser etc. om geblesseerde paarden weer functioneel te laten herstellen van een blessure'.

Evelien van Norel

AMBASSADEUR: Bettine van Harselaar, Media Hatch

'Na mijn studie Film- & Televisie- wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, rolde ik de paardenmedia in bij De Paardenkrant, en dat breidde zich steeds verder uit. Inmiddels heb ik al vele mooie opdrachten mogen vervullen, als hoofdredacteur van het blad 'Dressuur', journalist, live commentator bij onder andere Clipmyhorse, interviewer, presentatrice, videomaker, regisseur en scriptschrijver. En daarnaast ben ik me steeds meer gaan toeleggen op social media.

Met mijn bedrijf Media Hatch verzorg ik voor klanten in de paardensport redactionele content in de breedste zin van het woord. Naast dit werk ben ik Lichte Tour dressuurjury en rijd ik twee paarden'.

Evelien van Norel

AMBASSADEURS: Marcel en Tamara van Manen, MT Stables

In 2011 zijn Marcel en Tamara met hun bedrijf begonnen. De hoofdactiviteiten zijn het trainen van jonge paarden voor exterieurkeuringen en het uitbrengen van paarden in de sport. Daarnaast handelen ze in paarden en geven advies. In tien jaar tijd hebben Marcel en Tamara zelfstandig hun paardenbedrijf doorontwikkeld naar een professioneel hippisch bedrijf met enorm veel vakmanschap. Gezien de vele successen zijn ze in 2022 vanuit ca. 50 deelnemende hippische bedrijven uitgeroepen tot "hippisch ondernemer van het jaar". Een schitterende prestatie!

"Mooi om de kennis te delen met andere paardenliefhebbers en elkaar te inspireren! Samen sterk in het hippisch netwerk".

Evelien van Norel

AMBASSADEUR: Herman Wientjes - Jurylid, Grand Prix ruiter & Instructeur

'Met mensen en paarden mogen werken geeft zoveel voldoening. Lesgeven is zoveel tegelijk. Als gastspreker en presentator heb ik een aantal malen gesproken over het Friese paard in de sport en over de mentaliteit van de sporter. Ik hoop mensen altijd te motiveren om hun doelen te stellen. Dit vooral samen met het paard en zeker niet ten koste van het paard. Dit waanzinnig mooie dier is afhankelijk van ons en geeft ons zo veel terug aan gevoel'.

Samen sterk in het hippisch netwerk!