SPOTLIGHT: De succesformule van MT Stables I HNT Partner

Tamara en Marcel van Manen runnen samen MT Stables in Kootwijkerbroek, een gerenommeerde trainingsstal waar fokkers en eigenaren hun hengsten en/of merries keuringsklaar kunnen laten maken. Dat ze verstand van zaken hebben blijkt uit de verschillende kampioenen en goedgekeurde dekhengsten en merries die zij, met hun succesformule, door de jaren heen hebben voorgebracht.

Eerder dit jaar werd het succes van Marcel en Tamara bovendien beloond met de titel ‘Ondernemer van het jaar 2021’. Daarmee volgden ze in het voetspoor van onder andere Stal Van Baalen, Team Nijhof, Hengstenhouderij van Uytert en Stal Witte.

Over MT Stables

MT Stables is in 2011 opgericht door Marcel en Tamara van Maanen. De core business van het bedrijf is het keuringsklaar maken van jonge paarden, het opleiden van jonge paarden en de verkoop van paarden. Het bedrijf is gelegen in het Veluwse Kootwijkerbroek en biedt alle faciliteiten om paarden op te leiden.

Vanwege hun succesformule weten wereldwijd klanten MT Stables te vinden. Het aanbod van jonge paarden is inmiddels zo groot dat er echt een selectie moet worden gemaakt tussen het aanbod beloftevolle hippische talenten voor de toekomst.

De formule

Het bedrijf werkt volgens een vaste formule waarbij Marcel jaarlijk een groot aantal paarden bekijkt en observeert. De volgende stap is het selecteren van die paarden waarvan hij denkt dat ze over de juiste kwaliteiten beschikken. Deze paarden worden vervolgens een drietal weken getraind. Daarna wordt in overleg met de eigenaren bepaald of er wel of niet wordt doorgetraind richting de keuring.

Kwaliteit bepaalt het succes

Op basis van de vele aanvragen die het bedrijf ontvangt kan MT stables met gemak in omvang groeien, maar daar ligt de ambitie van Marcel en Tamara niet. “Het is de kwaliteit die wij leveren die het succes van ons bedrijf bepaalt.” En om die kwaliteit nu en in de toekomst te kunnen blijven waarborgen is er bewust niet gekozen voor groei.

MT Stables is ambassadeur van het Hippisch Netwerk Team

HIPPISCHE BEDRIJVENGIDS Ontdek interessante producten en diensten of een leuke samenwerkingspartner via onze bedrijvengids. Neem een kijkje via deze link: hippische bedrijvengids
0