Hippisch netwerkevent “Paard & bedrijf”  I  Oktober 2022

Op 22 oktober 2022 vond het Hippisch netwerkevent plaats op de mooie nieuwe locatie van paardenkliniek “De Watermolen” in Enschede.

Door een enthousiaste groep vrijwilligers was de ruimte mooi aangekleed waardoor de sfeer er direct goed in zat. Met gezellige muziek op de achtergrond kwamen de eerste gasten rond half 5 binnen. Het netwerken kon beginnen en in een mum van tijd was men lekker met elkaar aan het praten en informatie aan het uitwisselen.

Om half 6 was het dan echt zover! Iedereen werd door gastvrouw Bettine van Harselaar van harte welkom geheten, waarna de eerste sprekers werden voorgesteld.

Het woord was aan Vic van Loon van paardenkliniek “De Watermolen” en vervolgens aan Jacques Maree van Evidensia paardenkliniek Honselersdijk. Beiden gaven een duidelijke en interessante uitleg over hun keuzes in het ondernemen en de samenwerkingskeuzes. Jacques Maree vertelde over zijn visie, de problemen waar hij met zijn bedrijf tegenaan liep en de daardoor gemaakte keuze om een samenwerking met Evidensia aan te gaan. Vic Van Loon vertelde op zijn beurt over de keuze om juist zelfstandig te blijven. Op die manier kan hij dichter bij de klant te blijven en de persoonlijke zorg blijven bieden.

Er ontstond een mooie discussie tussen de twee sprekers over de voor- en nadelen van de verschillende keuzes. Na afloop was er ruimte voor de bezoekers om vragen te stellen aan de sprekers, waarbij de discussie nog eens verder ging. Het belangrijkste wat hierbij toch wel naar voren kwam vanuit de zaal ging over de oplopende kosten die aan de klanten worden doorberekend en daarnaast hoe het behoud van de kwaliteit van de zorg betaalbaar kan blijven.

Na deze mooie start van de avond kwam de tweede gastspreker, Hippisch advocaat Robert van den Broek, aan het woord. Robert gaf een duidelijke uitleg over de paardenhandel en het consumentenrecht. Hij vertelde waar je op moet letten als ondernemer op het moment dat je een paard aan een particulier verkoopt. Hij gaf daarbij ook een handige checklist mee om je als hippisch ondernemer goed in te kunnen dekken bij mogelijke problemen na de verkoop.

Tijdens de pauze kon men heerlijk genieten van koffie, thee en cake. En er stond een foodtruck met verschillende versnaperingen om de lekkere trek te stillen voordat het programma verder ging met de volgende gastspreker.

Marieke Toonders, voorzitter van de vakgroep paardenhouderij LTO Nederland en advocaat bij Linssen advocaten, gaf op haar buurt uitleg over de stikstofplannen en de effecten op de paardenhouderij. Duidelijk werd dat er vooral nog veel onduidelijk is. Als advies gaf zij mee dat elke ondernemer er in ieder geval voor dient te zorgen up to date te blijven met de vergunningen die er nodig zijn voor de onderneming en waar nodig mogelijk aanpassingen te doen. Verder heeft LTO toegezegd om te blijven vechten voor een beter en duidelijker beleid vanuit de overheid.  Na de uitleg volgden er vele vragen, die heeft Marieke kundig beantwoord.

Marcel en Tamara van Manen van MT Stables kwamen als laatste gastsprekers op het podium. Afgelopen februari ontving MT Stables de titel ‘ondernemer van het jaar 2021’. Dit event was een supermooie gelegenheid om hun ondernemersverhaal te vertellen. Welke keuzes zij hebben gemaakt in hun onderneming en wat zijn de doelen zijn voor hun verdere bedrijfsontwikkelingen. Fantastisch om hun samenwerking te zien en hun inspirerende verhaal te horen over hoe zij hun onderneming door de jaren hebben ontwikkeld. Vol trots vertelde Marcel dat ze het bedrijf in delen hebben opgebouwd en dat ze daardoor schuldenvrij kunnen ondernemen. Elke uitbreiding vindt plaats als het geld hiervoor is verdiend. Het principe is dan ook geld verdienen, dat weer investeren en het bedrijf verder ontwikkelen, zodat elke steen in het bedrijf volledig in eigendom is.

Na de programma afsluiting kon men onder het genot van een hapje en drankje gezellig verder discussiëren en netwerken. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Alle aanwezigen waren enorm enthousiast over de sprekers en het event. En er werden meerdere ideeën geopperd voor een volgende bijeenkomst. Als kers op de slagroomtaart mogen we binnenkort weer een aantal nieuwe partners voorstellen.

We zijn ontzettend blij en dankbaar voor de vele positieve reacties en de tips die we hebben ontvangen, daar gaan we mee aan de slag!

Eén ding is zeker, dit smaakt naar meer!

Impressie Hippisch netwerkevent “Paard & bedrijf”  I  Oktober 2022

HIPPISCHE BEDRIJVENGIDS

Ontdek interessante producten en diensten of leuke samenwerkingspartners via onze bedrijvengids.

Neem een kijkje via deze link: hippische bedrijvengids

0