SPOTLIGHT: Arie Hoogendoorn onderscheiden met gouden KNHS speld I HNT Partner

Tijdens de officiële opening van de nieuwe kliniek in Enschede ontving Hoogendoorn van de KNHS de gouden speld voor zijn verdiensten voor de Nederlandse paardensport en de springsport in het bijzonder. Arie Hoogendoorn, meer dan tien jaar in functie, stond als dierenarts in nauw contact met de ruiters, de grooms van de paarden en voormalig bondscoach Rob Ehrens.

Op de CV van Arie Hoogendoorn prijken de zilveren teammedaille tijdens de Olympische Spelen in Londen, de bronzen medaille van Maikel van der Vleuten vorig jaar in Tokio, het teamgoud en het goud van Jeroen Dubbeldam tijdens de Wereldruiterspelen 2014 in Caen en hetzelfde resultaat een jaar later bij de Europese Kampioenschappen in Aken. Daarnaast was Hoogendoorn er vrijwel altijd bij als teamveterinair voor de springpaarden van TeamNL in tientallen landenwedstrijden, waarvan er veel werden gewonnen. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de overwinningen in de Nations Cup finales in Barcelona in 2014, 2016, 2017 en afgelopen jaar 2021.

Arie Hoogendoorn, meer dan tien jaar in functie, stond als dierenarts in nauw contact met de ruiters, de grooms van de paarden en voormalig bondscoach Rob Ehrens. Hoogendoorn liet in het boek dat Rob Ehrens bij zijn afscheid tijdens CHIO Rotterdam ontving het volgende optekenen: ´Bij Rob ging het welzijn van het paard altijd voor en daarom werd op niemand, ook niet op mij, druk uitgeoefend om toch een manier te vinden om te starten.’ Op zijn beurt wordt de altijd bescheiden Hoogendoorn geprezen om de manier waarop hij er voor zorgt dat het welzijn van de paarden altijd het uitgangspunt is. Indien nodig was hij altijd direct beschikbaar en heeft hij er jaren lang aan bijgedragen dat de paarden die voor TeamNL de ring in gaan ‘fit to compete’ zijn.

Hoogendoorn is jarenlang verbonden aan paardenkliniek De Watermolen (voorheen op de terreinen van Jan Greve in Haaksbergen). Samen met onder meer collega teamveterinair Vic van Loon besloot Hoogendoorn enige tijd geleden dat het tijd was voor een nieuwe stap en werd een geheel gemoderniseerde kliniek gebouwd in Enschede. Bij de officiële opening van de nieuwe kliniek ontving Hoogendoorn uit handen van KNHS-bestuurslid Aukje Kroondijk tot zijn verrassing de gouden speld voor zijn verdiensten voor de Nederlandse paardensport en de springsport in het bijzonder.

Bron: KNHS 2022
————————

Hippisch Netwerkevent bij Paardenkliniek “De Watermolen”

Op zaterdag 22 oktober 2022 organiseren wij een Hippisch Netwerkevent op de nieuwe locatie van Paardenkliniek de Watermolen in Enschede. Samen sterk in het hippisch netwerk! Goed om elkaar te zien en te spreken tijdens dit event met diverse gastsprekers omtrent “Paard & bedrijf”! Hippisch Advocaat, Robert van den Broek geeft juridische tips voor verkoop van paarden, paardenarts Vic van Loon gaat in gesprek met paardenarts Jacques Maree omtrent ondernemende samenwerkingen (privékliniek De Watermolen versus Evidensia kliniek). Hoe ontwikkelen de paardenklinieken de komende jaren? Welke keuzes heb je als ondernemer? Voordelen en nadelen? En tot slot een presentatie en tips van Marcel en Tamara van Manen – MT Stables, ze zijn in Februari 2022 bekroond met de titel “hippisch ondernemer van het jaar”. 

Heb je een eigen handelsstal of africhtingsstal? Ben je manegehouder? Ben je therapeut of dierenarts? Ben je instructeur en commissionair in paardenhandel? Dan is dit event een echte aanrader voor jou! Entreeticket: €42,37 ex btw per persoon (incl koffie/thee, stoelhuur en een HNT goodiebag). Bestel je ticket via deze LINK

Ontmoet elkaar, inspireer elkaar, leer van elkaar, motiveer elkaar en mogelijk ontstaan er mooie nieuwe samenwerkingen!

Kom naar ons Hippisch Netwerkevent op 22 oktober 2022 bij Paardenkliniek De Watermolen in Enschede! Bestel je ticket via deze LINK

Ben je verkoper van paarden, manegehouder, instructeur en commissionair, eigenaar van een africhtingsstal, coach, therapeut of dierenarts? Dan is het Hippisch Netwerkevent omtrent “Paard & bedrijf” een echte aanrader voor jou! Entreeticket: €42,37 ex btw p.p. (ook als je geen HNT partner bent, maar wel ondernemer/paardenliefhebber, je bent van harte welkom op ons event! 

HIPPISCHE BEDRIJVENGIDS

Ontdek interessante producten en diensten of een leuke samenwerkingspartner via onze bedrijvengids. Neem een kijkje via deze link: hippische bedrijvengids

0