Stoeterij de hoge ginkel

Rubriek(en): Stallen en maneges

Stoeterij De Hoge Ginkel fokt kruisingen uit Iberische merries en warmbloed hengsten. Zij beogen mooie, goede, maar bovenal hanteerbare dressuurpaarden voor de breedtesport te fokken.

Horsefood

Stoeterij de hoge ginkel probeert genoemde fokdoelen te bereiken door:

* Merries met goede pedigrees te gebruiken en hen bij aankoop streng op gezondheid te laten keuren. Daarnaast komen ze dagelijks in de hand en rijden ze onder het zadel om zicht op hun karakters te hebben.

* Door alleen hengsten te gebruiken die een 9 of 10 voor karakter (ridability) hadden op hun aanleg test. Er zijn heel veel fantastisch bewegende warmbloedhengsten, die allemaal goede gangen in de combinatie zullen toevoegen, Stoeterij de hoge ginkel kiest uiteindelijk karakter boven beweging.

* Veel tijd te besteden aan de veulen imprint fase. Karakter is immers een combinatie van ‘nature and nurture’. De veulens komen dagelijks in de hand, worden trailer mak gemaakt, leren vast te staan, kennen de hoefsmid, lopen aan de hand mee, gaan de eerste maanden met hun moeders mee op bosritjes en kunnen rustig alleen op stal staan tegen de tijd dat ze afgespeend worden. Hun tweede en derde levensjaar staan ze in een kudde in opfok.

Met deze fokkerij neemt Stoeterij de hoge ginkel deel aan de KWPN pilot waarin het kruisen van deze rassen gestimuleerd wordt. Alle veulens hebben een register-A papier.

Stoeterij de hoge ginkel maakt onderdeel uit van een groep fokkers die genoemde activiteiten ondernemen. Er zijn in Nederland ongeveer 40 van dergelijke register-A kruisingen, “CROSS” genaamd, geboren. De oudste groep is net zadelmak.  Meer informatie vind je op de website: www.crossbreedinghorses.com

HNT Zilver partner 023-06

Stoeterij de hoge ginkel
Bergweg 16
3958 AB  Amerongen
T. +31 (0)6-54296301
E. marlies@stoeterijdehogeginkel.com

0