De Bonte Drie 

Rubriek(en): Stallen en maneges

De Bonte Drie is gespecialiseerd in het fokken, opfokken en africhten van Iberische paarden. De Spaanse PRE (Pura Raza Española) en de Portugese Lusitano PSL (Puro Sangue Lusitano). Daarbij richten ze zich ook op de kruisingfokkerij Iberische / Warmbloed dressuurpaarden.

Bij de Bonte Drie worden ook kruising Iberische/ Warmbloed dressuurpaarden gefokt. In het kader van bloedspreiding in de dressuurpaardenfokkerij is men gestart om nakomelingen te registreren van KWPN-goedgekeurde hengsten uit raszuivere Lusitano- of PRE merries. De nakomelingen van KWPN goedgekeurde hengsten uit raszuivere Lusitano’s en PRE’s worden geregistreerd in het register-A van het KWPN.

De combinatiefokkerij KWPN hengst x Lusitano/PRE merrie wordt bij De Bonte Drie ingezet om de sterke eigenschappen van deze beide rassen (Lusitano en PRE) te combineren voor fijn bruikbare dressuurpaarden waar veel ruiters/amazones blij van kunnen worden. Zowel de Lusitano’s als de PRE’s staan bekend om hun natuurlijke aanleg voor het verzamelen, het rijcomfort en hun enorme talent voor passage en piaffe. Bovendien zijn beide rassen zeer evenwichtig, betrouwbaar, dapper en kalm. Deze paarden zijn eeuwen lang gefokt en geselecteerd op bruikbaarheid. Het zijn van origine herders en stierenvechters paarden en moesten daarom een goed uithoudingsvermogen hebben, snel en wendbaar zijn en onverschrokken en dapper zijn. Dat zie je heden ten dagen nog steeds terug in de huidige PRE en Lusitano’s.  Ook de kruising paarden hebben deze eigenschappen van hun ouders geërfd.

HNT Zilver partner 023-07

De Bonte Drie
Kopstukken 50
9584 TH Mussel
Nederland

T. +31 (0)6 – 13 32 91 13
E. miranda@debontedrie.nl
W. www.debontedrie.nl

0