STICHTING: bedrijfsleider Jenneke Nijhof, Prinses Maxima Manege

Waarvoor kan men bij de Prinses Maxima Manege terecht?

 • Paardrijles voor iedereen (valide en minder valide ruiters)

 • Huifbedrijden

 • Coaching
 • Therapeutische lessen zoals fysio of logopedie
 • Menlessen
 • Jan plezier ritten
 • Buitenritten

Omtrent de ontwikkeling van de Prinses Maxima Manege

De manege is inmiddels 20 jaar gevestigd op het terrein van Dennendal, daarvoor zat het een aantal jaren in Amersfoort bij de familie van Kempkes.

De stichting Hippisch Therapeutisch Centrum Prinses Maxima heeft een strategische overeenkomst met Reinaerde en heeft als vestigingsplaats Dennendal (op het terrein van de zorginstelling Reinaerde). Een super mooie plek aan het rand van het bos. En hier zijn mooie uitrij mogelijkheden.

Iedere week komen ca. 400 kinderen en volwassen paardrijden bij de Prinses Maxima Manege (ongeveer 300 ruiters met een beperking en ca. 100 valide ruiters). Vanwege een lichamelijk en/of verstandelijke beperking is voor veel van deze ruiters het rijden niet vanzelfsprekend. In samenwerking met Reinaerde wordt er ook dagbesteding aangeboden aan de cliënten.

We hebben een superfijn team van IPG-instructeurs en een heel fijn team van ruim 80 vrijwilligers die ons ondersteunen tijdens de lessen, de huifbed ritten voor ons verzorgen, die helpen met het mesten, het voeren van de paarden en het onderhoud van de gebouwen. Zonder hen zouden we dit fantastische werk niet kunnen doen.

Ons moto is “Iedereen kan paardrijden”. Kan je niet op het paard zitten, dan kan je bij ons op het huifbed liggen. De beweging van de paarden zorgt voor rust en ontspanning, maar ook voor doorbloeding en stimulering van de organen.

Het paarden welzijn staat bij ons hoog in het vaandel en hier ben ik dan ook heel trots op. Onze paarden krijgen veel afwisselend werk naast de therapie lessen en gaan daarnaast ook regelmatig naar de fysio- of cesartherapeut. Ze staan overdag met onbeperkt hooi in onze mooie bospaddocks. Als we merken dat de paarden klaar zijn met dit werk of ze hebben de leeftijd van 18 jaar bereikt, dan gaan ze bij ons met pensioen en zoeken we een top huisje voor ze. We weten van bijna al onze paarden waar ze staan en we hebben nog contact met de meeste.

Noem enkele mooie momenten vanuit de afgelopen tien jaar. 

1. “Het EK Junioren en Young riders in 2009 in Ermelo. Ik werkte toen bij de KNHS en we hebben dat jaar met ons team een mega gaaf evenementen neergezet.”

2. “Na 22 jaar bij de KNHS, ben ik in november 2017 begonnen als bedrijfsleider bij de Prinses Maxima Manege. Ik heb in de 22 jaar bij de KNHS ongelofelijk veel geleerd van bijvoorbeeld Wim Bonhof, Johan Hamminga, Leo de Bruin, Susan Wind en ik heb met veel fijne mensen samengewerkt. Maar ik was toe aan wat nieuws en nu zit ik helemaal op mijn plek bij de Prinses Maxima manege. Het is soms heel confronterend, maar je haalt ook veel voldoening uit dit werk.”

3. “Het winnen van de DVB-foundation award in 2020.” 

Noem een ondernemer die bij jou positief opvalt. En waarom?

“Voor ons niet echt een onderneming, maar eerder bijvoorbeeld de DVB-Foundation en ParaPaard. Zij staan altijd klaar voor ons en ondersteunen ons waar kan.”

Waar woon je? Wat kun je aanraden om eens te bezoeken in jouw woonomgeving?

“Ik woon zelf in Putten (op de Veluwe), een hele mooie omgeving met mooie bossen waar je fijn kan rijden of wandelen.”

Waar zou jij graag meer over willen lezen, horen en/of zien?

“Ik vind het zelf altijd erg leuk om te kijken op andere bedrijven en met ondernemende mensen te sparren ‘hoe zij het doen’.”

PASSIE & INTERESSES 

HOBBY’S EN INTERESSES 

 • Lezen
 • Wandelen met de hond
 • Paardrijden
FAVORIETE DIEREN 
 • Honden
 • Paarden

FAVORIETE TV-PROGRAMMA’S / SERIES/ FILMS

 • Black list
 • Jack Ryan
 • Harry Potter films

FAVORIETE RESTAURANT / CAFÉ

 • T-rex in Putten

AMBITIE

 • Onze manege nog meer op de kaart zetten en meer professionaliseren
 • De dagbesteding meer uitbreiden

HANDIGE TOOLS OM MEE TE WERKEN

“Wij werken met HTP (Hippisch Totaal Pakket), een superfijn software programma. Door de lessen via dit programma in te delen houdt het systeem de loopuren per paard bij, boekt automatische lessen op de kaart en wordt de factuur verstuurd naar de klant (eventueel met automatische incasso).”

Tip voor ondernemers

“Blijf zoeken naar nieuwe ideeën om jezelf te blijven ontwikkelen. En blijf vooruitstrevend, zodat je jezelf blijft onderscheiden van anderen.”.

Jenneke Nijhof

Grande Trouwambtenaar

De Prinses Maxima Manege: winnaar winactie “Dag van de ondernemer 2020”.

Website Prinses Maxima Manege

Neem ook een kijkje in onze bedrijvengids.

GA NAAR BEDRIJVENGIDS >>

0