Er zijn tegenwoordig veel soorten singels te koop. Maar wat is nu een goede anatomisch gevormde singel voor een paard die snel singelwondjes heeft. Of een paard met een beetje singelnijd en die misschien maagproblemen heeft? Evelien (van Edivorm) ging op zoek.

De singels met elastiek erin verwerkt vielen direct af. Bij singels waar elastiek onzichtbaar is weggewerkt zie je de slijtage van het elastiek niet. Elastiek kan op den duur slijtage vertonen en stuk gaan. Maar als het elastiek in het leer verwerkt zit, dan kun je de slijtage van het elastiek aan de buitenkant niet zien. Het zal je maar gebeuren tijdens het paardrijden en het elastiek in de singel knapt (terwijl je paard zijn buik even uitzet). Dat wil je echt niet meemaken! Veiligheid boven alles, dus liever geen onzichtbaar elastiek in de singel. Een ander nadeel van singels met elastiek erin verwerkt is dat je snel onnodig extra aantrekt (wanneer het paard inademt tijdens het aansingelen, dan rekt het elastiek ook extra mee).  

We hoorden veel goede geluiden over de Butterfly Rainer singels. Vandaar dat wij nieuwsgierig werden en deze singel (zonder elastiek erin) uitgebreid hebben getest. En met succes! Onze ervaring (en de ervaring bij diverse klanten) is dat de paarden vriendelijk en positief reageren op deze singels.  Fijne singels voor veel verschillende soorten paarden (verkrijgbaar in spring- en dressuuruitvoering). Deze singels worden ook gebruikt bij paarden die gevoelig zijn voor schuurplekken achter de voorbenen, bij singeldwang en bij eventuele maagproblemen. 

 

PRODUCTVOORDELEN


Eigenschappen van deze singels:

  • Anatomisch gevormd voor betere drukverdeling
  • Extra ruimte achter de voorbenen voor bewegingsvrijheid
  • De zacht opgevulde buik zone van synthetisch rubber voorkomt dat het zadel gaat schuiven
  • Geen elastiekdelen verwerkt in de singel (dus geen risico dat het stiek lam wordt en misschien knapt)
  • Degelijk en functioneel, goede kwaliteit voor een nette prijs
PRODUCTAFBEELDINGEN
MEER INFORMATIE

Leverancier Butterfly Rainer singel:

Meer informatie over Leeratelier-Iza vind je in onze bedrijvengids.

Neem gerust contact op met Leeratelier-Iza en vraag een vrijblijvende offerte aan via het e-mailadres dat vermeld staat in onze bedrijvengids.

0