Ondernemer in beeld: Sandra de Groot, Grande Trouwambtenaar

Ondernemer in beeld: In deze rubriek brengen wij veelzijdige passie en de diverse interesses in beeld.

Waarvoor kan men bij jou terecht?

 • De trouwambtenaar met paardenpassie die jullie verhaal het beste kan verwoorden
 • Iemand die alle tijd neemt die nodig is om een onvergetelijke ceremonie vorm te geven.
 • Iemand die op de juiste momenten jullie verhaal serieus, maar ook grappig en sappig kan vertellen op de meest liefdevolle dag ooit!

 • Iemand de een aanstekelijk enthousiasme verspreidt.

Sandra vertelt omtrent de ontwikkeling van haar bedrijf

“Van kleins af aan was ik al helemaal bezeten van paarden. Mijn eerste woordje was ook paard. Zelf kom ik niet echt uit een paarden gezin. Het schijnt dat mijn opa, die ik overigens nooit gekend heb, vroeger in de haven van Antwerpen werkte met paarden om de schepen aan te meren. Mijn ouders hebben het heel lang tegen gehouden vooraleer ik op les mocht. Ze dachten echt dat het een bevlieging zou zijn. Niets is minder waar, ik rijd al vanaf mijn 10e jaar. Stiekem had ik destijds bijna iedere woensdag les voor 1 gulden bij een vriendinnetje die een eigen pony had; 'Lesley', ik zal de naam nooit vergeten. Op de manege waar mijn andere vriendinnetje reed was een open dag en ik was uitgenodigd met mijn ouders daar te komen kijken en rijden. Mijn ouders stom verbaasd natuurlijk dat ik al kon draven en galopperen en zo begon mijn avontuur met paardrijden. Zelf wilde ik heel graag naar Deurne (de toen nog enige instructeursopleiding), helaas waren mijn ouders daar niet mee eens. Maar de passie voor paarden is nooit weggegaan.

Een lesklant van mij trouwde en vroeg of ze foto’s mocht komen maken met haar trouwjurk op het paard. Tuurlijk mocht dat. En ik kreeg het aanbod om haar trouwjurk ook aan te doen met een fotoshoot te paard. Wauw, dat was echt prachtig! Maar het dubbeltje viel niet meteen.

Enkele jaren later, toen ik als ceremoniemeester van een nichtje in gesprek raakte met een zelfstandig trouwambtenaar, begon mijn fantasie te werken. Hoe mooi zou het zijn wanneer je als paardenliefhebber de mooiste dag van je leven kunt combineren met je passie, de paarden. En hoe gaaf zou het zijn als je daar ook een trouwambtenaar te paard bij zou hebben.

En zo geschiedde. Ik ben beëdigd trouwambtenaar voor twee gemeenten in Friesland. Hierdoor is het makkelijker om door heel Nederland als eendags BABS benoemd te worden. Lukt dat niet (want niet iedere gemeente laat een externe BABS toe), dan kunnen we het ceremoniële gedeelte doen. Er zijn tal van mogelijkheden. Alleen de bruid te paard, alleen de bruidegom, alleen ik te paard of wij alle drie te paard. Misschien willen de getuigen ook te paard. Om de dag zo vlekkeloos te laten verlopen, oefenen we een of twee keer van tevoren met het bruidspaar en de paarden om risico’s uit te sluiten.

Samen met mijn zelf gefokte Fries (Beart x Onne) voltrek ik huwelijken door heel Nederland. Althans dat is de bedoeling. Het is een nieuw concept in Nederland en hier moet nog meer bekendheid aan gegeven worden.

Juli 2019 heb ik het eerste huwelijk te paard voltrokken. Wat een geweldig feest was dat. Een echte cocktail van passie & liefde.”

1. Noem drie bijzonder mooie momenten vanuit de afgelopen tien jaar. Waarom was dat zo mooi?

A.'Ruim 10 jaar geleden maakte ik de overstap van Brabant naar Friesland.'

B. 'In 2018 heb ik mijn moeder met haar nieuwe partner mogen trouwen in Brabant.'

C. 'Op  12 juli 2019 was de primeur in Nederland en heb ik het eerste huwelijk te paard  mogen sluiten.'

2. Noem enkele ondernemers die bij jou positief opvallen. En waarom?

' Via social media volg ik diverse ondernemers in de hippische wereld en daarbuiten zoals Stal de Begijnhoeve, Anky van Grunsven, familie Bartels. Ik heb sowieso heel veel respect voor ondernemers die door hard werken hun droom waarmaken.

Zo volg ik training via DressagePro 'Van Basis tot Grand Prix!' met Rien van der Schaft, maar ook via Equipreneurs hoop ik de juiste weg te bewandelen. Beiden mede opgericht door Conny Loonstra en haar team. Maar ook Evelien van Norel timmert goed aan de weg met een fantastisch concept. Hiervoor kan ik alleen maar mijn waardering uitspreken.'

3. Waar woon je? Wat kun je aanraden om eens te bezoeken in jouw woonomgeving?

'Ik woon in Siegerswoude Friesland. Als je van watersport houdt is Friesland natuurlijk het Walhalla. Siegerswoude valt echt op het drie provincienpunt. Drenthe, Friesland, Groningen; een prachtige landelijke omgeving met bossen, heide en water.' 

PASSIE & INTERESSES 

VIDEO

JOUW HOBBY'S EN INTERESSES 

 • Paardensport, dressuur, springen, eventing
 • 9*Ki. Dit is de oudste vorm van Astrologie gebaseerd op de elementen en je geboortedatum.
  Dit kun je overigens ook toepassen op paard & ruiter. Wie ben je nu echt, waarom doe je dingen zoals jij ze doet, waarom reageert iemand anders dan dat jij zou reageren.
  Deze zaken ontdek je wanneer je je verdiept in deze materie.
 • Lange wandelingen maken met de honden (doberman & Pommeriaan)
 • Nieuwe mensen ontmoeten

FAVORIETE MUZIEK 

 • Ik hou van alle muziek waar ritme in zit en ik waarop ik kan dansen.
 • Van Hip Hop tot de Weense wals
 • Van Salsa tot Afrikaanse muziek
 • Elvis Presley en Nat King Cole op zijn tijd geweldig!

Muziek met een boodschap op een ritmische manier. Kür op muziek is prachtig en helemaal wanneer tact en ritme op de muziek klopt.

 

FAVORIETE DIEREN 

 • Paarden
 • Honden

Ik ben een echte dierenvriend, zolang het maar geen insecten zijn. Daar vind ik niet zoveel aan. Ze zullen echt wel nuttig zijn, daar twijfel ik niet over maar als je op 1 dag 3x gestoken wordt van een wesp dan mag ik wel zeggen dat ze niet tot mijn favoriete dieren horen.

 

FAVORIETE RESTAURANTS / EETCAFE'S

 • De Bourgondier in Bergen op Zoom, vooral de Thaise salade
 • Steakhouse Zeegse, de meest malse biefstukken die smelten op je tong
 • Eetcafe Het Anker in Zeeland, heerlijke spareribs, gegratineerde oesters 

Ik ben een echte bourgondiër, dus hou sowieso van lekker uiteten. 

 

FAVORIETE LEKKERNIJEN / ETEN / DRANK

 • Heel vers wit brood met zo’n krokant korstjes, banaan erop geplet en bruine suiker. Waarschijnlijk iets typisch Belgisch
 • Ik ben eigenlijk verslaafd aan brood in alle soorten en maten en koekjes. 

 

FAVORIETE TV PROGR. / SERIES  / FILMS

 • Heel eerlijk gezegd is het heel triest op televisie. Films van 100 jaar geleden die ik al 80 x gezien heb. Dus kijk ik wel eens naar documentaires en series op videoland
 • Zomers ben ik tot 's avonds laat lekker buiten met een goed boek of lekker te paard naar het bos

Tip voor ondernemers

“Neem een goede coach in de hand die jou helpt je producten en diensten goed in de markt te zetten.”

Sandra de Groot

Grande Trouwambtenaar

Grande Trouwambtenaar

 

Rubriek: Overige diensten

Meer informatie over de producten en diensten van dit bedrijf vind je in onze bedrijvengids.

GA NAAR BEDRIJVENGIDS >>