Ondernemer: Caroline de Grood, eigenaar Horse of Course

Ondernemer in beeld: In deze rubriek brengen wij veelzijdige passie en de diverse interesses in beeld.

Waarvoor kan men bij jou terecht?

 • Coaching

Caroline vertelt omtrent de ontwikkeling van haar bedrijf

“ Van Prada handtas naar grote kruiwagen… 

Jarenlang maakte ik lange dagen in de reclamebranche en worstelde ik om mijn privéleven en carrière in balans te houden. Het was altijd een gevecht om ‘gewoon’ voor 20:00 uur naar huis te gaan, zodat ik naar mijn man, hond en paard kon. Dat wilde ik niet meer. Tijd voor een ommekeer. Op zoek naar ruimte, rust en vrijheid. 

Was ik ineens minder ambitieus dan toen? Nee hoor. Ik wilde gewoon veel liever op tijd thuis zijn voor mijn man en dieren en ze niet meer elke dag zo lang alleen laten. Na onze verhuizing van Amstelveen naar Zuidoost Groningen ging ik voor een zelfstandig bestaan als Virtueel Assistant. Als zelfstanding ondernemer werkte ik nog harder dan ik al deed. En omdat ik ineens online op afstand kon werken, kon ik bovendien een andere droom in vervulling laten gaan.

Ik koos voor een opleiding als coach met behulp van paarden. De mooiste reis van mijn leven. Bij het opleidingscentrum De Keulseweg, het grootste erkende instituut, kwam ik als stuiterende marketingbal in een warm nest terecht. Iedereen sprak daar zachtjes en heel rustig, keek men je oprecht geïnteresseerd aan en vroegen ze zelfs: “hoe is het nu met jou, hoe zit je erbij?” Toen ging het snel. Met de paarden nu aan huis en alle tijd om met elkaar te leven ontdekte ik een totaal andere focus. Ik wilde verdieping en met mijn paarden meer doen dan alleen de dagelijkse routine: trainen en rijden. Met mijn paarden samenwerken als kudde collega’s en echt iets wezenlijks kunnen betekenen voor anderen. Mijn nieuwe passie was geboren.

Als paardencoach leef ik nu mijn droom en heb ik ontdekt hoe geweldig ik het vind anderen te laten ervaren wat mijn paarden je kunnen laten ervaren en je leren. Zoveel energie en dankbaarheid, ik geloof niet dat er een mooier vak bestaat. En dat de mensen om mij heen het zien en zeggen: dit is echt wat bij je past, is een bijkomend cadeau. Door waar ik nu zelf sta vanwege mijn eigen ontwikkeling kan ik in samenwerking met mijn paarden anderen verder helpen de juiste balans te (her)vinden.

 Als je mij echt zou kennen dan weet je dat ik...

 • nu liever een kruiwagen koop dan die dure leren designer tas
 • onmiddellijk in tranen schiet, zodra er mooie muziek klinkt en paarden te zien zijn
 • elke maandag opnieuw start met lijnen”.

,1. Noem drie bijzonder mooie momenten vanuit de afgelopen tien jaar. Waarom was dat zo mooi?

A. "De keuze voor het zelfstandig ondernemerschap: dat was de eerste stap om de droom waar te maken."

B. "Verhuizing van Amstelveen naar Zuidoost Groningen: om onze dieren het best mogelijke leven te kunnen bieden."

2. Noem een ondernemer die bij jou positief opvalt. En waarom?

"Ik heb veel respect voor Astrid Hoppenbrouwers, eigenaresse Horses in Hands, je hebt vast al over haar kunnen lezen. Zij is voor mij een voorbeeld van onophoudelijk positief ondernemen, constant in ontwikkeling zijn, nooit uitgeleerd en nooit je doelen uit het oog verliezen. En je oogst in mijn optiek bewondering als je je zo 200% inzet voor het welzijn van paarden."

3. Waar woon je? Wat kun je aanraden om eens te bezoeken in jouw woonomgeving?

"Drie jaar geleden verhuisd van Amstelveen naar Z.O. Groningen. Ik woon nu in het buitengebied van de Mussel. Mussel is een klein dorp in de streek Westerwolde.

Een dagje uit in Westerwolde? De Smeerling (Gronings: De Smilke) bijvoorbeeld bestaat uit een aantal verspreide boerderijen. De Smeerling is een beschermd dorpsgezicht. Er staan een aantal Westerwoldse boerderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Een van de boerderijen is de werkschuur van Natuurmonumenten. Naast het dorp ligt het Metbroekbos en het Eemboersveld, onderdelen van het natuurgebied Dal van de Ruiten Aa. De natuur is hier eindeloos mooi.

Een mooie uitspraak vind ik altijd: “waar jullie op vakantie gaan, daar woon ik!”

4. Waar zou jij als ondernemer graag meer over willen lezen, horen en/of zien?

Toepasbare tips zonder goeroegedoe. Relaxte, no-nonsense tips over klanten vinden, geld verdienen, de moed erin houden en jezelf promoten op een manier die past bij jou.

PASSIE & INTERESSES 

JOUW HOBBY'S EN INTERESSES 

 • Paarden
 • Fotografie
 • Psychologie

FAVORIETE MUZIEK 

 • Elbow
 • Vitaa & Slimane
 • Elderbrook
 • Los Angeles Azules

FAVORIETE DIEREN 

 • Friese paarden
 • Labradors
 • Ruwharige dwergteckels

FAVORIETE RESTAURANTS / EETCAFE'S

 • Harbour JazzClub, Winschoten
 • Vegan Junk Foodbar, Amsterdam

FAVORIETE LEKKERNIJEN / ETEN / DRANK

 • Île Flottante
 • Martini Jigger

FAVORIETE TV PROGR. / SERIES  / FILMS

 • Vele Hemels boven de Zevende
 • Il Y a Longtemps Que Je t’Aime
 • What the Health (Netflix)

Tip voor ondernemers

"Ondernemen is een vak apart. Zorg dat je werk uitzoekt waar jij van houdt wat je met plezier kan doen. Zoek dus ook de klanten uit die daarbij passen. Zolang jij je hart volgt bij de keuzes die je moet maken, zal je het minst bedrogen uitkomen."

Caroline de Grood

Horse of Course

 

Rubriek: Instructie en coaching

Meer informatie over de producten en diensten van dit bedrijf vind je in onze bedrijvengids.

GA NAAR BEDRIJVENGIDS >>